Opleidingen en Kwalificaties

15-02-2019

Yoga Nidra bijscholing gegeven door Annemiek Latour.

Yoga Nidra is een diepe vorm van meditatie, je verlaat de waakstand, door de droomstand heen, ga je naar een diepe slaapstand. De staat van bewustzijn is erg ontspannend maar ook nuttig om Samskara’s (diepe indrukken) weg te krijgen. Het denken komt tot rust, de bewegingen van het lichaam worden stopgezet. Na afloop voelt het lichaam sterker en frisser, uitgerust en vol energie. Vooral in de drukte van het dagelijks bestaan is de Yoga Nidra een hulpmiddel om te ontstressen, het denken tot rust te laten komen en de zenuwen te kalmeren.

15-09-2018

Stoelyoga Masterclass  gegeven door Yvonne van Helvoirt. Bij deze bijscholing krijg je een goede basis mee om zelf aangepaste lessen op de stoel leren samen te stellen en uit te voeren. De opzet is net als bij alle yogavormen een universele methode van lesgeven aan te bieden. Zodoende leren de stoelyoga masterclass docenten op eigenwijze, met eigen yoga vorm hoe deelnemers deze binnen de grenzen van de eigen fysieke vermogens mogen toepassen. Tijdens de stoelyoga masterclass ligt de nadruk op de mogelijkheid om stoelyoga aan te bieden aan iedereen!

19-03-2018

Workshop verdieping van Asana door David Jacobs en Jurgen Meusel. Een intensieve workshop Hatha Yoga, Iyengar stijl, welke  je een gedetailleerde kennis van houdingen, alignment en bewustzijn geeft.

09-03-2018

Reiki 1, Succesvol in Balans

27/29-10-2017

Weekendworkshop Asana en Pranayama door David Jacobs en Jurgen Meusel. Een intensief workshopweekend Hatha Yoga, Iyengar stijl, de nadruk ligt op het integreren van nieuwe kennis over basis Asana’s en hoe je cursisten kunt helpen hierin hun weg te vinden.

19/26-08-2017

Europees Yoga Congres, Zinal. Het congres biedt keuze uit vele boeiende workshops, lezingen en bijscholingen. Het is een unieke gelegenheid om met yogi’s uit heel Europa kennis te maken en te delen.

08-07-2017

Workshop Yin Yoga door Eric Staals. Hoe en waarom Yin werkt, met aandacht voor anatomie, waarbij het vooral gaat over hoe je in Asana’s  rekening kunt houden met verschillende lichaamsvormen en beperkingen/mogelijkheden daarin.

05-10-2016

Workshop verdieping Asana door David Jacobs en Jurgen Meusel. Het integreren van nieuwe kennis over basis Asana’s en hoe je cursisten hierin kunt helpen, ondersteunen.

2013 – 2017

Opleiding tot Yogadocent aan de Yoga Academie bij Yoga Vedanta, Aalst. De Yoga Academie is een opleiding tot Yogadocent en bestaat uit de drie grote belangrijke luiken: Yogafilosofie, Yogapsychologie en de Yogabeoefening.

moojyoga
Zonnegroet Jolanda Venray
gr-stof balk yoga+logo